-Vi byttet fronter på kjøkkenet og endret litt på løsningen da vi kjøpte huset. Heldigvis hadde produsenten tegningene fra da kjøkkenet var nytt, så det var enkelt å endre, sier Kari. Alle foto: Christine Gulbrandsen

-Vi trivdes fra første dag

Det er bare ett år siden Kari Grostad Beckmann flyttet inn i eneboligen på Odderhei sammen med mannen og deres to barn, men trivselen har ikke latt vente på seg.
Se boliger 170
Se Visninger 3

– Det er en stemning i huset som gjør oss godt, forteller Kari mens hun forsøker å tenne fyr i peisen.

– Eeeh… mannen min tente opp før han gikk, men det har dødd ut nå. Peisen er helt ny, så jeg har rett og slett ikke gjort det før, ler hun.

Uansett er peisen mest for kosens skyld, for det er vannbåren varme i huset. Men kosen vinner, og det blir fyr til slutt.

IMG_6263_kvadrat
Sittegruppen er både stram og koselig på samme tid. Ullsofaen er fra Bolia, mens teppet og bordet er kjøpt på Ellos.
Enkel pynt på marmorbordet.
Enkel pynt på marmorbordet.

Hjemme hos Frank Brunner: – Jeg synes 50/50 livet er helt topp.

Fant sørlandsmann

30 år gamle Kari er fra Steinkjer, men traff sørlandsmannen sin da hun studerte på UiA for å bli lærer. Kjærligheten gjorde at hun ble værende, og nå er hun og ektemannen Martin Beckmann foreldre til en jente på 2 år og en gutt på 4 år, og altså forholdsvis ferske huseiere.

Peisen er mest for kosens skyld, for vi har vannbåren varme i huset, sier Kari Grostad Beckmann .
-Peisen er mest for kosens skyld, for vi har vannbåren varme i huset, sier Kari Grostad Beckmann .

IMG_6215

– Det beste med å bo på Odderhei er nok plassen i seg selv. Huset ligger innerst i en blindvei, og skogen er rett utenfor døra. Og så er det deilig med hage rundt hele huset. Samuel på 4 år suser rundt og rundt huset på ski, selv om det nesten ikke er snø på plenen.

Klarer seg fint uten innlagt vann: Randi fant drømmehytte på 42 kvadrat

Huset på Odderhei er fra 2008, ligger i en blindvei og er omkranset av en vakker hekk. Familien Beckmann flyttet inn i 2016.
Huset på Odderhei er fra 2008, ligger i en blindvei og er omkranset av en vakker hekk. Familien Beckmann flyttet inn i 2016.

Den eneste ulempen må være at det er litt langt til jobb.

– Jeg er lærer på Hellemyr skole. Kan jeg skryte litt av skolen? Det er rett og slett en fantastisk plass, og jeg skulle nesten ønske våre barn skulle gå der, ler hun.

Abito kårer:  Hvem er Sørlandets mest inspirerende instagrammer?

Vi byttet fronter på kjøkkenet og endret litt på løsningen da vi kjøpte huset. Heldigvis hadde produsenten tegningene fra da kjøkkenet var nytt, så det var enkelt å endre, sier Kari.
-Vi byttet fronter på kjøkkenet og endret litt på løsningen da vi kjøpte huset. Heldigvis hadde produsenten tegningene fra da kjøkkenet var nytt, så det var enkelt å endre, sier Kari.

Gjorde om på kjøkkenet

Men slik blir det neppe, siden huset fra 2008 ligger på den andre siden av byen. Da paret kjøpte det i 2016, var det fremdeles relativt nytt og i god stand. Men Kari og Martin ville gjøre det mer til sitt, og pusset grundig opp deler av huset.

– Vi tar litt etter hvert, og prioriterte kjøkkenet og stua og rommene i andre etasje først.

Kari er glad i rene linjer uten for mye dill og dall. Kjøkkenbordet fungerer også som samlingsplass utenfor måltidene
Kari er glad i rene linjer uten for mye dill og dall. Kjøkkenbordet fungerer også som samlingsplass utenfor måltidene

Kjøkkenet var opprinnelig hvitt. Litt flaks gjorde at de opprinnelige tegningene fortsatt fantes hos produsenten, og dermed kunne de gjøre nye tilpasninger basert på tegningene.

– Vi fikk blant annet satt inn høyskap og byttet på noen andre løsninger på overskapene. Så skiftet vi til sorte fronter, og dermed ble kjøkkenet akkurat slik vi ønsket oss, uten at vi trengte å bytte ut alt.

Kjøkkenbenken var i tre, nå er den i hvit corian.

– Vi var spente på hvordan det skulle bli, men er veldig fornøyd med kjøkkenbenken også.

Paret leide en maler til å spraymale de fleste vegger og tak, men gulvene og kontrastveggene i loftstua og på soverommene har de malt selv. Alt i en stram, minimalistisk og lekker stil.

I den ene enden av soverommet er plassen utnyttet optimalt med spesialtilpassede skap og hyller.
I den ene enden av soverommet er plassen utnyttet optimalt med spesialtilpassede skap og hyller.

Inspireres ikke av rot

– Jeg liker det skandinaviske og lette, og rene linjer og flater uten rot, forteller Kari, og legger til at det selvsagt ikke alltid er like ryddig med en toåring og en fireåring i hus.

Men det er likevel sjelden hun lar humla suse.

– Jeg bruker mye Instagram til å hente inspirasjon og for å legge ut bilder selv. Det hender så klart jeg dytter bort litt rot for å ta et fint bilde jeg poster, men jeg liker å ha det rent og ryddig. Jeg inspireres verken av eget eller andres rot, fastslår hun.

Loftstua har fått en nymalt fondvegg i fargen Band Stone.
Loftstua har fått en nymalt fondvegg i fargen Band Stone.

Og det er en ærlig sak, selv om det selvsagt koster litt energi.

– Huff, jeg stresser nok kanskje litt med å holde det ryddig og fint, men samtidig trives jeg ikke når det er rotete rundt meg. Dessuten er det mye lettere å holde det rent når en slipper å flytte på ting hele tiden.

Her bor 2 år gamle Eleah. Rommet er nymalt, også gulvene
Her bor 2 år gamle Eleah. Rommet er nymalt, også gulvene

Men alt med måte, for Kari er også opptatt av at det ikke må bli for stivt.

– Ja, er du gal! Folk må jo føle at de kan slappe av når de kommer på besøk, og jeg håper jo det er en rolig og god atmosfære her.

IMG_6180

Selv slapper hun best av når hun kan slenge seg i sofaen med Netflix etter at barna er i seng.

– Da finner jeg skikkelig roen. Eller, det blir jo også en del interiørmagasiner og Instagram. For jeg liker å holde meg oppdatert, smiler 30-åringen.