Renate Larsen Lorentzen
Blogger om interiør i hjemmet, og gir enkle og forståelige tips til ulike anledninger og temaer. instagram:@casachicks

Slik lykkes du på Instagram

Renate Larsen Lorentzen forteller hvordan hun bygde opp interiørkontoen sin med 154.000 følgere.
Se boliger 170
Se Visninger 3

Jeg har ikke et nytt kult funkishus, eller mange rom å briljere med. De første bildene jeg delte, var av små stylinger gjort på stuebordet, direkte fra sofaen. Jeg visste ikke mye om lys, redigering, hashtags, gode dager, eller tidspunkt man burde publisere på. Den kunnskapen jeg sitter med i dag, har jeg fått fordi jeg har tilbrakt veldig mange timer på Instagram. Noe viktigste jeg har lært meg, har jeg lyst å dele med dere her på Abito.

Hun inspirerer mest: Her er Sørlandets mest inspirerende instagrammer

Tenk helhet på feeden og bruker farger i samme tone. Det gir harmoni og ser fort veldig proft ut!
Tenk helhet på feeden og bruker farger i samme tone. Det gir harmoni og ser fort veldig proft ut!

1. Tenk helhet på egen konto

Det første mange gjør før de velger å følge deg, er å sjekke ut feeden din. Da er det fint at bildene du deler er i harmoni, og ikke jobber mot hverandre. Tenk at det bildet du nå skal dele, passer fint sammen med de andre du nylig har publisert. Jeg bruker ofte å legge bildene i en kollasj (for eksempel LiPix), før jeg poster dem, for å sjekke at de faktisk passet sammen. Det gjør det enklere å se helheten. En enkel huskeregel kan også være å dele etter denne rekkefølgen: bilde av et helt rom, deler av et rom, og så et nærbilde. Gjenta!

IMG_4904
Sett bildene dine sammen til en kollasj for å se at de passer sammen.
Redigering direkte på bildene på Instagram funker veldig bra! Lek deg litt, men ikke redigér for mye.
Redigering direkte på bildene på Instagram funker veldig bra! Lek deg litt, men ikke redigér for mye.

 

2. For å få, må du gi

Noe av det første jeg forsto var at når jeg var aktiv på andre kontoer, ga det trafikk inn til min egen konto. Jeg startet med å følge andre interiørkontoer jeg likte feeden til. Fant jeg en konto jeg likte ekstra godt, gikk jeg gjennom listen over kontoer den personen fulgte, for å finne flere fine kontoer. Der kommenterte, likte og delte jeg deres bilder. Du kommer langt med å framsnakke andre. Husk alltid å kreditere eier av bildene du deler.

IMG_4953

3. Hashtags

Når du setter # foran et ord, blir det omgjort til et søkeord, og når noen søker på de ordene, vil dine bilder dukke opp. Bruk hashtags som har med bolig og interiør å gjøre! Store kontoer har egne hashtags, som de selv leter etter bilder å kunne dele fra. Bruker du disse, vil du fort bli oppdaget, bildene dine blir delt og du får raskt flere følgere. Finn de store kontoene som har lik din stil, og bruk deres hashtags. Det er ofte gode og aktive hashtags. Med flere #hashtags øker du antall visninger på dine bilder.

4. Bildekvalitet

Du behøver ikke å være fotograf for å lykkes med din interiørkonto på Instagram, men det krever litt øving! Lek deg med kameraet eller mobilen, og test ut vinkler og lys. Naturlig lys gir de beste bildene. Du kan fint redigere direkte på Instagram. Test ut litt, og ikke rediger for mye. Start med å øke lysstyrken, sett på litt kontrast, dra ned varmen og litt metning for å fjerne litt gulskjær i bildet. Avslutt med å dra opp skarpheten litt. Vil du avansere, anbefaler jeg å bruke redigeringsappen Snapseed, som er gratis å laste ned.

Husk å følge Abito på Instagram @abito.no

5. Når, og hvor ofte?

Den beste tiden å dele et bilde på Instagram er kveldstid mellom 19.00-22.00. Et bilde når også ut til mange, tidlig om morgenen, i det vi logger oss på igjen etter en god natts søvn.

Noen dager er bedre enn andre, men siden dette er noe som stadig endrer seg, er det litt vanskelig å komme med eksakte anbefalinger. Men erfaring jeg har gjort meg viser at mandag og onsdag kveld har vært gode dager. Del 2–4 bilder om dagen!

Når det gjelder årstider er Instagram helt klart best på høsten og vinter. Det betyr ikke at du bør ta en lang pause fra din egen konto når sommeren kommer. Da vil du fort bli «glemt».

IMG_4909
Innimellom er det stas å se hvem som gjemmer seg bak kontoen, men dropp alt annet. Dine følgere er der for å bli inspirert av dine gode interiørbilder.

6. Inspirere

Husk at du deler for å inspirere. Del av deg selv, men hold deg til interiør og bolig på bildene. Innimellom er det stas å se hvem som gjemmer seg bak kontoen, men dropp alt annet. Dine følgere er der for å bli inspirert av dine gode interiørbilder. La deg inspirere av andre, men ikke kopier. Det beste jeg vet er å finne kontoer som er unike. Da blir jeg trofast!

 

Les også Nina Holst: Soverom før og etter