Richard Ribe
Interiørdesigner og eier av Atelier Ribe. Ønsker å dele ting jeg inspireres av, nyheter innen design, og praktiske interiør tips. Instagram: @richardribe

Slik skaper du et spennende interiør i hjemmet

Se boliger 170
Se Visninger 3

Har du opplevd å komme inn i et rom der alt er gjennomført, fint, og matcher perfekt, men likevel opplever du rommet som litt kjedelig? Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til for å skape et mer spennende hjem. Kontraster i former, strukturer, materialer og stoffer er hovedkomponentene bak et inspirerende rom.

Foto: Camilla Ribe

Ikke vær redd for å blande ulike typer materialer, det kan gjøre det hele enda mer spennende og personlig.

Foto: Camilla Ribe

SPEIL skaper gode kontraster i hjemmet, og fanger blikket. Ikke minst skaper det en større romfølelse. Om du syntes det er vanskelig å finne det perfekte bildet til veggen, velg et speil istedenfor. Speil er en av de største interiørtrendene akkurat nå, og det er kommet utallige fine varianter som nærmest blir fine kunstverk på veggen.

Den røffe betongveggen står i fin kontrast til den blanke messingen og det klare speilet. Foto: Camilla Ribe
Speietl har flere gode funksjoner, og de er også fine som skulpturer på veggene. Foto: Camilla Ribe

Hva med å erstatte en vegg, eller dele opp rommet med en eller flere GLASSVEGGER? Ved hjelp av en gjennomsiktig vegg lager du ulike soner, men beholder romfølelsen. Ønsker man å dele sonene helt av, kan man enkelt trekke for noen fine gardiner.

Foto: Camilla Ribe
Glassveggen skjermer for lyd, men du har fortsatt samme luftige romfølelse. Foto: Camilla Ribe

For å skape en skikkelig røff stil, ta inn elementer av BETONG. Om man ikke har ordentlige betongvegger, kan man enkelt sparkle veggene med betongsparkel. Til en noe kjølig og kald betonglook, syntes jeg det kan være fint å få inn varme og lune tekstiler som velur og kraftig ull for å balansere det hele, da får man en fin kontrast. “Finslige” messing detaljer er også med på å skape spenning imot den røffe betongveggen.

Foto: Camilla Ribe
Foto: Camilla Ribe

I dette prosjektet hvor det hele er holdt i kjølige og reine materialer, er det viktig at man BELYSER rommet riktig. Masse varmt lyst er nødvendig, slik at det blir en lun å hyggelig stemming når dagslyset er borte.

Belys veggene slik at du får indirekte lys ut i rommet! Det skaper spill på veggen, og en hyggelig stemning. Foto: Camilla Ribe
Levende lys på veggene er fantastisk, og en enkel måte å få lyst opp mørke vegger og kroker. Foto: Camilla Ribe

Håper noe av dette kan være til inspirasjon, og har du spørsmål ta gjerne kontakt! Ønsker du mer interiørinspirasjon, følg meg gjerne på instagram @richardribe

Foto: Camilla Ribe

Nyt siste rest av sommeren!