Hilde Cecilie Eggen
Hilde Cecilie Eggen elsker alt som har med interiør og innredning å gjøre. Borddekking er en stor lidenskap. Mottoet hennes " Always in mood for redecoration" er en god beskrivelse på noe av det hun kommer til å blogge om for Abito. Instagram@eggens_verden

Så enkelt lager du fine vinterlykter

Fyll glassvaser med blomster og spor av høsten for å få lun og vakker vinterstemning.
Se boliger 170
Se Visninger 3

Det er vinter, og det varierer mellom milde og kalde dager. Snøen lar vente på seg helt i sør, men den kommer nok. I mellomtida kan vi bruke mørketida og ikke minst vintertida til å omgi oss med lun stemning, både utendørs og innendørs. Ikke minst kan vi bruke litt av tiden vi har til overs på en enkel «gjør det selv»-aktivitet. Nå finnes det utallige ideer på hvordan du kan lage vinterlykter, men jeg vil vise deg en ny og kreativ vri.

IMG_9892

Du har garantert en glassvase, syltetøyglass, norgesglass eller en liten telysholder i glass. Type og utseende er ikke så viktig, men den bør være klar og gjennomsiktig for å oppnå best resultat. Om du ikke har noe du kan bruke, finnes det mange rimelige varianter i mange av kjedebutikkene.

img_9694

Når du lager en vinterlykt kan du bruke alt du ser rundt deg i hverdagen. Har du blomster som synger på siste vers i vinduskarmen så kan du bruke de, eller du kan få tak i litt mose, kvister og kongler fra naturen. Tar du turen innom blomsterbutikken selger de ulike typer avskårne blomster.

img_9695

img_9698

Jeg har valgt naturmateriale som blåbærlyng, tynt granbar, lerkekvister og mose. I tillegg svingte jeg innom blomsterbutikken og tok med ett par greiner med blant annet brudeslør. Den er nydelig å bruke uansett om det er vinter eller sommer. Jeg hadde roser som sang på siste verset, som plutselig fikk nytt liv igjen.

img_9701

Når du har alt klart, setter du et kubbelys i vasen og begynner å putte kvister og blomster rundt. Du dytter dette ned mot bunnen. Legg gjerne lagvis for å framheve det du bruker.

img_9703

På små vaser kan du surre ståltråd rundt kanten oppe, og vips så har du en hengelykt du kan dekorere akkurat slik som du gjør med de større glassvasene. Eneste forskjell er at du må dekorere disse på utsiden. I disse lyktene bruker jeg telys.

img_9712

IMG_9892

En av mine lykter er laget av norgesglass. De er jo så originale og fine i seg selv at de nesten ikke trenger noe pynt. Du kan gjerne pynte opp ett tre utenfor med disse fine glassene.

img_9724

Så enkelt som dette kan du pynte opp utendørs på trappa, i vinterhagen, og ikke minst inne på bordet.

img_9727

Kom deg ut, og ta for deg grøftekanten, eller stopp opp og se deg rundt. Og kjapp deg før snøen kommer!

img_9729

Jeg fant noen brune visne kvister fra høsten. Kanskje ikke den fineste dekoren med første øyekast, men de gjør seg fint i slike lykter.

img_9733
En samling vinterlykter som står og gir fra seg lys og varme. Du trenger ikke være redd for om glassvasene sprekker. Så lenge det brenner et kubbelys oppi vil de ikke sprekke.
IMG_2864
Her ser du hvor fint vinterlyktene kan brukes til borddekking. Du kan kalle de vinterlykter nå, men dette er også fint å gjøre resten av året.