Nina Holst
http://www.stylizimoblog.com
Nina Holst er en av Norges største interiørbloggere med bloggen stylizimoblog.com. Nina er kjent for sin rene stil med gjennomtenkte detaljer og spennende kontraster, noe som har ført til både priser og nominasjoner både i Norge og i utlandet. Nina kan du også følge på instagram @stylizimoblog

Oppgradering av uteområdet

Se boliger 170
Se Visninger 3

Våren er godt i gang, og endelig kan man bruke terrassen og hagen igjen. Vi brukte nemlig hele sommeren i fjor på å freshe opp uteområdene til huset, så i år skal det nytes til det fulle!

Selv om ikke sommeren er så lang er likevel uteplassen viktig. Vi har jo tross alt våren og høsten også, så det er mye kvalitetstid som kan nytes her ute. Dessuten synes jeg det løfter huset et par hakk dersom uteområdene er fine. La meg dele noen av våre ute-prosjekter:

Terrace-summer_stylizimo

Dessverre så var det ikke så mye og ta vare på av hverken terrasse eller hage tilhørende huset vi kjøpte for 1,5 år siden, men før vi begynte på uteområdene trengte huset et par malingstrøk, og vi valgte da en farge vi synes passet bedre til husets arkitektur (9938 Dempet Sort). Og med god hjelp av min kjære pappa rakk vi både og male huset, samt bygge ny og større terrasse slik at vi nå får utnyttet solen og utsikten ennå bedre enn slik det var tidligere.

Vi brukte litt av hagen på baksiden av den gamle terrassen til å lage et ekstra nivå med terrasse, slik at vi fikk mer plass, bedre solforhold og bedre utsikt. Mot fjorden har vi nå også satt opp et glassrekkverk slik at vi ikke dekker til utsikten (kommet opp etter bildet ble tatt).

Bildet under viser hvordan det var FØR ( foto: Finn.no )

Before-terrace

NIVÅER OG SKREDDERSYDDE LØSNINGER:

Terrace-after_stylizimo

På hver sin side av trappen opp til øvre nivå, bygget vi en stor blomsterkasse slik at vi kan få inn litt farger fra busker og blomster etterhvert. Bildet over ble tatt på høsten, men nå står det en flott og grønn japansk dverglønn der som frisker opp mot det sorte. I tillegg til blomsterkasser bygget vi også lange integrerte benker for ekstra sitte/ligge-plasser.

Les også Kjøkken før og etter

Stylizimo-outdoors

Entrance-house_Stylizimo

 

Intergrated-flower-box1

Siden terrassen er ganske nære gaten vi bor i, ønsket vi å lage en skillevegg for mer privatliv. En svart høy vegg kan være litt «uvennlig», derfor designet jeg denne integrerte blomsterkassen med grønne planter for en mer innbydende inngang til huset. Med to lamper på veggen ser det veldig fint ut på kvelden også…

Outdoors_stylizimo

Ellers ble det en del oppgraderinger i hagen og inngangspartiet. I tillegg til å fjerne uønskede busker etc., la vi ny plen, plantet nye planter og la stein med heller ned mot huset for et mer moderne uttrykk. Vi er veldig fornøyd med hvordan alt er blitt og kan endelig nå nyte all arbeidsinnsatsen – det skal bli godt!

Håper vår uteplass-makeover kan gi litt inspirasjon til egne ute-prosjekter.

Stylizimo-house

FØR:

Before_entrance

Foto: Nina Holst

Vil du se mer av Ninas hjem? Sjekk ut kontoen hennes på Instagram @stylizimoblog

Les også Arkitekttegnet hus før og etter