Hytta går over to plan og er over hundre kvadrat. I 2. etasje har Kristin innredet en liten tv-krok. Her liker Lukas godt å ligge med iPaden sin eller å se på tv. Alle foto: Heida Gudmundsdottir

Ny hytte med gammel sjel

Et feriested med kort kjørevei, og som krevde minimalt med vedlikehold. Det var utgangspunktet da Kristin Helgeland og John Kåre Pettersen ville kjøpe hytte på fjellet
Se boliger 170
Se Visninger 3

Hva gjør man med en kliss ny hytte når man egentlig ønsker seg en gammel med sjel? Jo, man tar på seg «røntgensynet» for å se for seg hvordan hytta kan bli. Noen er bedre til det enn andre. Kristin Helgeland er en av dem som klarer det. Hun har alltid vært glad i å pusse opp og har etter hvert fått flere prosjekter på merittlisten.

hyttek
-Er det noe jeg elsker, så er det nye interiørprosjekter. Jeg får liksom aldri nok, ler Kristin Helgeland.
Hun ønsker oss velkommen til Bortelid, og viser vei inn til hytta, eller er det kanskje leiligheten de kaller det?

Fra kjøkkenvinduet har Kristin flott utsikt utover Bortelid.
Fra kjøkkenvinduet har Kristin flott utsikt utover Bortelid.

– Vi kjøpte det som hytte, men det føles mer som en leilighet. Så jeg har forsøkt å lage så mye hyttestemning som mulig med og lune leiligheten, sier hun.

Les også Slik bygger du laftehytte

Verandaen blir godt brukt etter lange dager i skisporet eller i slalåmbakken.
Verandaen blir godt brukt etter lange dager i skisporet eller i slalåmbakken.

Var lyst og hvitt

For da familien på fire for ett år siden la inn bud på hytta, så den ganske annerledes ut enn den gjør i dag.
Da var det meste hvitt og lyst, og minnet ikke mye om en hytte på fjellet, minnes Kristin.

Den korte kjøreveien til hytta gjør at familien på fire gjerne kan sette seg i bilen å kjøre opp til hytta tidlig lørdag morgen. Denne helga var det bare Kristin og eldstemann Lukas (5) som tok turen opp, mens pappa John Kåre og Stella (1,5) holdt fortet hjemme i Søgne
Den korte kjøreveien til hytta gjør at familien på fire gjerne kan sette seg i bilen å kjøre opp til hytta tidlig lørdag morgen. Denne helga var det bare Kristin og eldstemann Lukas (5) som tok turen opp, mens pappa John Kåre og Stella (1,5) holdt fortet hjemme i Søgne.
Kjøkkenet er hvitt, og moderne. Så forsøker jeg å trekke inn detaljer som jeg tenker passer på en hytte.
Kjøkkenet er hvitt, og moderne. -Så forsøker jeg å trekke inn detaljer som jeg tenker passer på en hytte.

– Da vi gikk fra visningen, var jeg i alle fall sikker på at vi ikke skulle legge inn noe bud. Det var for minimalistisk og moderne for min hyttesmak. Dessuten hadde jeg fått det for meg at jeg hadde mest lyst til å ha hytte på egen tomt, sier Kristin.
Men slik gikk det ikke. For da Kristin fikk tenkt seg om både en, to og tre ganger, og mannen John Kåre hadde påpekt at han ikke hadde noen tro på at hun ville trives alene på en hytte uten naboer i umiddelbar nærhet, ombestemte hun seg.
– Han hadde jo helt rett. Jeg ville jo aldri ha trives helt alene. Og da vi bestemte oss for å gå for denne hytta, gikk det veldig fort fra la inn bud til den ble vår, sier hun.

Kristin har malt vegger mørke for å gjøre det lunere i stua. – De fleste veggene, bortsett fra en som var beiset mørk, var helt lyse, så for å få en lunere stemning valgte vi å male stua mørk grå, og kunne ikke vært mer fornøyd.
Kristin har malt vegger mørke for å gjøre det lunere i stua. – De fleste veggene, bortsett fra en som var beiset mørk, var helt lyse, så for å få en lunere stemning valgte vi å male stua mørk grå, og kunne ikke vært mer fornøyd.

Nå har familien hatt hytta i ett år, og reiser på fjellet nesten hver eneste helg i vinterhalvåret.
– Vi trives så utrolig godt her oppe. Vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier Kristin.

Sønnen Lukas (5 år) er enig med mamma. Hadde det vært opp til ham å bestemme, hadde nok familien hatt bostedsadresse på Bortelid om vinteren.
-Det er så gøy her at jeg egentlig ikke vil hjem, sier han.

Hytta er innholdsrik og har to bad..
Hytta er innholdsrik og har to bad.

_MG_1660

Gevir var noe av det første jeg anskaffet meg til hytta. Det hører hjemme på veggen her, sier Kristin.
Gevir var noe av det første jeg anskaffet meg til hytta. Det hører hjemme på veggen her, sier Kristin.

Gode naboer

Å ha hytte i rekke har mange fordeler, spesielt når man er heldig med naboene.
-Det er alltid noen å leke med, og vi kan være sosiale når vi vil. Vi er blitt et skikkelig fint hyttenabolag, forteller Kristin.
Noe av det beste med å reise på hytta er at avstanden hjem ikke er mer enn halvannen time. Det var også et av utgangspunktene da de begynte å se seg om etter et feriested på fjellet. Med den korte kjøretiden kan familien sette seg i bilen lørdag morgen og likevel få noe ut av helga på fjellet.

Les også På hytta til Lene Tomter Johansen

ristin er flink til å blande både nytt og gammelt. – Jeg sitter mye på nettet og søker, og finner gjerne ting på Finn. no.
Kristin er flink til å blande både nytt og gammelt. – Jeg sitter mye på nettet og søker, og finner gjerne ting på Finn. no.

-John Kåre har aldri vært spesielt glad i fjellet, så for at han i det hele tatt skulle bli overtalt til å tilbringe tid på fjellet, måtte vi i alle fall unngå at det ble mange timer i bil, ler Kristin, og legger til at mannen som egentlig ikke er noen» fjellmann», virkelig har funnet roen på Bortelid.
– Han koser seg skikkelig her oppe, og har til og med begynt å gå på ski igjen.

For mer inspirasjon, følg oss på Instagram @abito.no

– Denne gamle benken fant jeg brukt på Finn.no. Med et par strøk maling passet den perfekt her på hytta, sier Kristin.
– Denne gamle benken fant jeg brukt på Finn.no. Med et par strøk maling passet den perfekt her på hytta, sier Kristin.
Den store stålampa laget av pinner var noe Kristin hadde hjemme.  Men jeg føler jo den passer enda bedre her oppe på fjellet, sier hun.
Den store stålampa laget av pinner var noe Kristin hadde hjemme. – Men jeg føler jo den passer enda bedre her oppe på fjellet, sier hun.

Innredet på en uke

37-åringen elsker alt som har med interiør å gjøre, så bare timer etter at de i fjor hadde skrevet under kjøpskontrakten, startet jakten på møbler. Alt av møbler var kjøpt inn og montert i løpet av en uke.
– Men detaljene, som lamper og pynt, har kommet litt etter hvert, og jeg bytter stadig litt om.

s2-horz
At hytta er innredet av en med god sans for farger og interiør, er ikke vanskelig å se. Her er det en rolig miks av gammelt og nytt, duse og lekre tekstiler og møbler i fjell- og jordfarger.
– Utfordringen når alt er helt nytt er å få det lunt og koselig. Det kan fort oppleves kaldt. Så jeg har forsøkt å ta inn så mange ting som mulig som er med på å skape en litt hytteaktig stemning, sier Kristin og tenker spesielt på bruk av lammeskinn og ull.

Puter, ull og lammeskinn gjør seg godt i sofaen på hytta.
Puter, ull og lammeskinn gjør seg godt i sofaen på hytta.

_MG_1634
– Det er et must på en fjellhytte, synes jeg. Vi har mye av det rundt om i hytta, sier hun.
For Kristin og John Kåre var valget om å kjøpe hytte også et valg om å investere mer i familielivet.

Kristin har kjøpt kopper og tallerkener med ski-motiv på, samme motiv som er på bilde som henger på kjøkkenveggen
Kristin har kjøpt kopper og tallerkener med ski-motiv på, samme motiv som er på bilde som henger på kjøkkenveggen

For med en travel jobbhverdag, og to små under skolealder, er det ikke til å legge skjul på at det å tilbringe tid sammen alle fire er viktig.
– Roen og freden senker seg når vi låser oss inn i hytta. Da slapper vi ordentlig av og koser oss skikkelig alle sammen.

 

Lyst til å se mer av hytta eller hjemme til Kristin?  Ta en tur innom bloggen hennes