Maren har Norges vakreste hjem

- Jeg har vært opptatt av å skape et hjem som ser dyrt ut uten at det egentlig er det.
Se boliger 170
Se Visninger 3

– Jeg synes det er gøy å vise at man kan få det fint selv om man har lite boltreplass, og heller ikke har en velfylt lommebok, sier Maren Baxter.
28-åringen fra Flekkefjord ønsker oss velkommen inn i firemannsboligen i Flekkefjord der hun bor sammen med kjæresten Erlend Holm Reg. Det er gått noen måneder siden lesere og følgere på sosiale medier i regi av interiørmagasinet Boligpluss kåret 28-åringens hjem til årets vakreste.

Det kontrastfylte hjemmet til Maren Baxter fra Flekkefjord ble kåret til Norges vakreste hjem. Alle foto: Jim Rune Bjorvand
Det kontrastfylte hjemmet til Maren Baxter fra Flekkefjord ble kåret til Norges vakreste hjem av interiørmagasinet Boligpluss. Premien var en gavesjekk på 50.000 kroner fra Grønt Fokus. Foto: Jim Rune Bjorvand

Liten plass

– Jeg har jo en relativt liten bolig sammenlignet med mange av de andre som var med, så kanskje de likte hvordan jeg har fått til å lage ulike soner på begrenset plass? sier hun.

Den dempede svartfargen skaper en lun ramme i stua, mens store vinduer og hvite detaljer lyser opp. Foto: Jim Rune Bjorvand
Den dempede svartfargen skaper en lun ramme i stua, mens store vinduer og hvite detaljer lyser opp. Foto: Jim Rune Bjorvand
Maren er glad i å lage møblene selv. Det ene bordet har hun snekret selv av finerplater, mens det minste bordet er satt sammen av en blomsterpotte og et fat. Foto: Jim Rune Bjorvand
Maren er glad i å lage møblene selv. Det ene bordet har hun snekret selv av finerplater, mens det minste bordet er satt sammen av en blomsterpotte og et fat. Foto: Jim Rune Bjorvand
olspeil er trendy, men behøver ikke være dyrt. Dette er laget av plastskjeer, lim og papp! Foto: Jim Rune Bjorvand
olspeil er trendy, men behøver ikke være dyrt. Dette er laget av plastskjeer, lim og papp! Foto: Line Osmundsen

Maren Baxter har alltid hatt interesse for interiør og tegning. Da hun var yngre valgte hun gjerne heller å kjøpe nytt sengetøy enn nye klær.
– Jeg har alltid vært kreativ og tegnet mye. Tegner gjør jeg fortsatt, jeg tegner ofte rommene jeg ønsker å ommøblere før jeg gjør det. Da jeg var yngre, så elsket jeg å endre på rommet mitt og ommøblerte hele tiden, sier hun.

Maren har brukt tid på å lande en interiørstil hun er fornøyd med. Foto: Jim Rune Bjorvand
Maren har brukt tid på å lande en interiørstil hun er fornøyd med. Foto: Jim Rune Bjorvand
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i hjemmet til Maren Baxter. Foto: Jim Rune Bjorvand
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i hjemmet til Maren Baxter. Foto: Jim Rune Bjorvand

Paret kjøpte leiligheten for tre år siden. Da de gikk i gang med innredning, ble Maren inspirert av de mange interiørbildene hun fant på nett og Instagram. Det var også da hun selv opprettet sin egen konto og begynte å dele bilder fra sitt eget hjem. Nå har det som startet i det små, utviklet seg stort, og 28-åringen nærmer seg 90.000 følgere.
–Jeg er veldig overrasket over hvor mange følgere jeg har fått. Jeg husker da jeg hadde 10.000 og syntes det var mange, sier Baxter.

Maren ikke så opptatt av at alt skal være design, og kjøper kun det hun liker. Det er ikke noe must for meg at det skal være det og det merket, jeg kjøper det jeg liker uansett hvilken butikk det måtte komme fra. Foto: Jim Rune Bjorvand
Maren ikke så opptatt av at alt skal være design, og kjøper kun det hun liker. – Det er ikke noe must for meg at det skal være det og det merket, jeg kjøper det jeg liker uansett hvilken butikk det måtte komme fra. Foto: Jim Rune Bjorvand
 Svart og hvitt er en veldig fin base, og gjør det enkelt å tilføre andre elementer, mener Maren. Foto: Jim Rune Bjorvand
– Svart og hvitt er en veldig fin base, og gjør det enkelt å tilføre andre elementer, mener Maren. Foto: Line Osmundsen

Inspirerer mange

28-åringen synes det er gøy at hennes hjem inspirerer så mange. Spesielt siden hun verken bruker masse penger på interiør, eller har mange kvadratmeter å boltre seg på.
–Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større. Leiligheten vår er på rundt 80 kvadrat, men mange synes den virker større, sier hun og fortsetter:
– Det virker som det er så mange med store, lekre hus der ute. Men virkeligheten er jo ikke sånn. De aller fleste har jo et vanlig hjem som de styler opp til de skal ta bilder. Jeg synes det er gøy å vise at man kan få det fint selv om man har lite plass, og heller ikke har en velfylt lommebok.

img_6323
Maren har etter gjentatte runder med malekosten endelig landet på en fargepalett hun tror hun kommer til å holde fast ved. -Jeg er blitt veldig glad i matt sort, sier Maren, som også har malt en sort kontrastvegg på soverommet. Foto: Jim Rune Bjorvand

img_6314
Stilen til Maren er kontrastfylt sort-hvit med personlige og organiske detaljer. Og masse levende lys.
– Jeg har en grafisk og nøytral stil. Det er høyglans i hvitt mot matt sort, men med naturlig innspill. Kontrastfylt og enkelt, vil jeg si. Og så er jeg storforbruker av levende lys, ler hun.

Hvitt ble for kjedelig

Som den kreative sjelen Maren Baxter er, har hun brukt lang tid på å komme fram til stedet hun er nå og virkelig være fornøyd. For som så mange andre startet også hun med hvite vegger. Men hun fant fort ut at det ikke var hennes greie. Det ble for kjedelig.
– Jeg har brukt mye tid på å finne ut hvordan jeg vil ha det. Stua og kjøkkenet har jeg malt mange ganger allerede. Nå er jeg ganske fornøyd, men det er alltid kjekt å prøve noe nytt, sier hun.

Også på badet har Maren innredet med kontraster i sort og hvitt. Foto: Jim Rune Bjorvand
Også på badet har Maren innredet med kontraster i sort og hvitt. Foto: Jim Rune Bjorvand

Maren er opptatt av at interiør ikke trenger å koste en formue, men at det går an å gjøre mye ut av lite. Selv handler hun sjelden på dyre interiørbutikker, og når sjansen byr seg, lager hun gjerne møblene sine selv.
–Det ene bordet mitt i stua er faktisk en blomsterpotte hvor jeg lagt et fat oppå, og det hvite solspeilet på veggen har jeg laget av mange teskjeer i plast, forklarer hun.

img_6411
Uteområdet har Maren tegnet og fikset selv. – Og så fikk jeg litt hjelp av pappa og samboeren min.
img_6352
Utedusj i messing på terrassen. Foto: Jim Rune Bjorvand

Nettbutikk

Men det er ikke bare interiør som opptar Maren. Så ofte hun kan setter hun seg ned for å tegne. Og tegningene hennes har faktisk slått så godt an at hun er i gang med å starte egen nettbutikk. Det er også flere butikker som har kontaktet henne for å selge tegningene hennes i butikk.
-Også dette startet i det små med at noen så en tegning på Instagram. Nå får jeg bestillinger fra hele landet, sier hun.

img_6386
Maren er glad i å tegne, og har gjort om gjesterommet til kontor. Foto: Jim Rune Bjorvand
img_6320
Marens egne detaljrike illustrasjoner pryder veggene i husets rom. Jeg elsker å tegne. Akkurat nå er jeg litt hekta på Star Wars, sier hun. Foto: Jim Rune Bjorvand

Nå som Maren er i besittelse av Norges vakreste hjem, skulle man kanskje tro at hun er fornøyd med interiøret. Men slik er det ikke. Hos Maren er hjemmet i stadig forandring.
– Jeg har alltid et prosjekt gående, hvis ikke blir jeg rastløs. Jeg er litt sånn «Hm, hva skal jeg gjøre nå?» med én gang jeg er ferdig med noe, forteller Maren.
Neste prosjekt ut er å fullføre uteområdet, og lage nytt spisebord.

Andre flotte hjem vi har vært på besøk i:

Bor smart på 55 kvadrat

– Jeg må ha et hjem som kan brukes

Bygget sin egen arbeidsplass i garasjen

Hun tok et oppgjør med de uoppnåelige hjemmene i boligreportasjene.

Lekent hjem i sort og hvitt

Den hemmelige takhagen på Kjøita