ALLE FOTO: KJARTAN BJELLAND

Litt utenom det vanlige

Med god hjelp av pappa har Nina Marie Haugland (26) totalrenovert og fått en leilighet litt utenom det vanlige.
Se boliger 170
Se Visninger 3

-Jeg kunne aldri fått til dette hadde det ikke vært for all hjelpen jeg har fått av pappa, sier Nina Marie.
Nina Marie Haugland (26) var egentlig ganske fersk i oppussingsgamet da hun og pappa Finn Haugland gikk i gang med totalrenovering av leiligheten på Lund.

Nina Marie Haugland pusset opp i tre måneder for å få drømmeleiligheten. Alle foto: Kjartan Bjelland

– Det har gått med noen måneder til oppussing, men jeg er så fornøyd at jeg slett ikke er fremmed for å gjøre det igjen en gang, sier hun.

Kjøkkenet er spesialdesignet av pappa Finn Haugland. -Jeg visste egentlig bare at jeg ikke ville ha et hvitt kjøkken, sier Nina Marie.

Sammen med pappa Finn brettet hun opp ermene, og gikk i gang med oppussing.
– Det skulle være oppussing, men det ble vel mer totalrenovering, ler Nina Marie. For sånn som det ofte gjør når man pusser opp, så ballet det også på seg når Nina Marie og faren satte i gang.

-Vi ribbet stort sett hele leiligheten til bare skallet sto igjen.
– Men jeg må innrømme at jeg var litt lei da vi holdt på med all rivingen. Jeg trodde aldri det skulle ta slutt, og jeg hadde heller aldri sett for meg at det skulle bli som dette, sier hun.

Fra upraktisk til funksjonell

Etter måneder med oppussing har det som på visning var en trang og upraktisk leilighet, blitt forvandlet til et åpent og funksjonelt hjem med mange egenkomponerte løsninger.

I denne lavblokka på Lund har Nina Marie funnet drømmeleiligheten.

Midt i stua har Nina for eksempel satt inn en stor glassvegg inn mot soverommet. Noe som gjør at leiligheten virker mye større enn de 70 kvadratmeterne den faktisk er.
-Glassveggen var det pappa som kom på. Det var noe han hadde sett andre steder, og mente ville passer fint hos meg, sier Nina.
Selv om det kanskje kan virke upraktisk med en stor glass vegg inn mot soverommet, har 26-åringen selvsagt tenkt på det.
-Jeg har lystette gardiner inne på soverommet som jeg lukker hver kveld når jeg skal legge meg, sier hun.

Les også: Nå lager de strømmen selv

Nina Marie har lystette gardiner på soverommet slik at hun kan trekke for inn til stua når kvelden kommer.

Designet eget kjøkken

Kjøkkenet i leiligheten er også utenom det vanlige. I en litt ubestemmelig grågrønn fargenyanse har Ninas pappa designet og spesialtilpasset kjøkkenet slik at hun har fått et praktisk og moderne kjøkken ingen har make til.
-Jeg visste at jeg ikke ville ha hvitt kjøkken. Så jeg endte til slutt på en kombinasjon av den grågrønnefargen og eik. Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd, forklarer Nina Marie.

Sjekk dette gjennomførte hjemmet:   Lekent hjem i sort og hvitt

Murveggen i stua har Nina Marie og faren satt opp selv. – Jeg har pusset og pusset på den for at den skal se gammel ut.

Og når Nina heller ikke fant noen benkeplate hun hadde lyst på, måtte pappa trå til igjen.
-Den har han laget av finérplater og mikrosement.
For å få mest mulig helhet i leiligheten ble også dører og karmer laget på mål, og i samme eikefarge som kjøkkenet.
Det samme gjelder tv-hylla som fungerer som både romdeler og hylle.

Hvordan skape stil i en leid leilighet?

Nina Marie har sparklet og malt alle veggene i leiligheten selv.
Detaljer fra stua

Selv om Nina naturlig nok har fått mye hjelp av sin far, har hun også gjort en helt del av oppussingen på egen hånd. Blant annet er det hun som har sparklet og malt alle veggene, og lagt golvet i hele leiligheten. Det tok ganske mange timer.

På badet har Nina Marie valgt dusjvegg som står i stil til glassveggen i stua. På golvet har hun mikrosement i dusjen, og parkettliknenede fliser på resten av golvet.

Fortsatt venner

– Det var litt av en jobb. Det er en og en stav som skal legges, så det gikk med en del timer på det golvet. men det er gøy nå i etterkant å vite at jeg har gjort det selv, sier hun.
Med så mye egeninnsats antar Nina at hun har halvert oppussingskostnadene.
-Jeg er jo veldig heldig som har en pappa som driver med dette. Hvis jeg skulle leid inn folk til all den jobben, hadde jeg aldri hatt råd, ler Nina Marie som slett ikke er lei av sin far etter at de nærmest har gått oppå hverandre i flere måneder. Det har nemlig gått over all forventning.
-Hehe … vi er venner enda! Det har vært veldig gøy å gjøre dette sammen. Pappa er også fornøyd med resultatet, og det er jo ekstra stas når han har lagt så mye arbeid inn i det.