Nå kommer feiebilen. Foto: Christine Gulbrandsen

Lei av grus i gata? Nå kommer feiebilen

Grus, stein og støv skal endelig feies vekk fra gatene i boligområdet.
Se boliger 170
Se Visninger 3

– Vi er godt i gang med å feie gatene, beretter Øyvind Markussen, seksjonsleder i Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune.

Han forteller at kommunens syv feiebiler er så godt som ferdig med å feie alle gang- og sykkelveier i sentrumsområdet. I boligområdene der, jobber de fortiden fortløpende med feiingen.

– På Eg, Sødal og Gimlevang er vi neste helt ferdig. Det samme gjelder i Kvadraturen. På Grim og i Suldalen er vi omkring halvveis, men vi har ikke vært så mye rundt i gatene på Lund ennå. Der satser vi på å feie ferdig i løpet av de første dagene i neste uke, sier seksjonslederen.

Les også: De har en sjarmerende retrobu i hagen

Ingen detaljerte gatelister

Når sentrumsområdene er tatt, skal ingeniørvesenet jobbe seg utover i de andre boligfeltene i Kristiansand.

I byer som Oslo og Trondheim er det vanlig at beboerne får konkret informasjon om når deres gater og nabolag skal feies. Slik er det ikke i Kristiansand.

– Vi har ingen detaljert plan over når vi kommer til de bestemte gatene i kommunen. Det har vi ikke følt noe behov for å ha, sier han.

Likevel opplever de at mange privatpersoner og velforeninger ringer dem for å høre når feiebilen kommer til deres nabolag.

– Men da har vi ikke noe konkret svar å gi, bortsett fra at vi starter i sentrumsområdet og så jobber oss utover. Det er så godt som umulig å si akkurat når og hvor, dessverre, understreker Markussen.

Les også: Har du disse glemte skattene i hagen? 

Nå skal grusen vekk!

I noen få tilfeller blir beboerne i spesielle gater varslet på forhånd, enten ved skilt eller med en SMS. Det er som regel i gater der det ofte er mye gateparkering.

– Da får beboerne muligheten til å flytte bilene før vi kommer. Men i de fleste boligfeltene er ikke dette nødvendig, siden folk som regel parkerer på egen tomt.

Forsøker å bli ferdig til 17. mai

Feiebilen skal ha vært over de fleste gatene i Kristiansand innen 17. mai, opplyser Markussen om.

– Vi gjør vårt beste for å klare det, og vi kjører blant annet en del overtid nå. Men det er ikke garantert at vi rekker absolutt alle gatene – de tar vi i så fall så raskt vi kan etterpå, sier Markussen.

Skulle du oppleve at feiebilen har vært i nabolaget ditt, og kan se ut til å ha glemt en gate, oppfordrer kommunen til å ta kontakt.

– Feiebilene kjører etter kart, men det hender at det glemmes en stikkvei her og der. Da er det bare å si fra, så kommer vi og tar den, sier seksjonslederen.

 

FAKTA:

Her er feieplanen:

Kristiansand kommune: De fleste gater skal være feid innen 17. mai, og senest før sankthans.

Vennesla kommune: Gatene skal stort sett være feid innen 17. mai.

Songdalen kommune: Alle kommunale gater skal ved normale forhold være feid før 17. mai.