Hilde Cecilie Eggen
Hilde Cecilie Eggen elsker alt som har med interiør og innredning å gjøre. Borddekking er en stor lidenskap. Mottoet hennes " Always in mood for redecoration" er en god beskrivelse på noe av det hun kommer til å blogge om for Abito. Instagram@eggens_verden

Kreative vertinnegaver

Jula er en tid med mye besøk. Men hva tar du med når du blir bedt bort?
Se boliger 170
Se Visninger 3

Det er alltid hyggelig å ha med seg noe når man er bedt bort. Men hva skal man ta med? Hva skal det koste? Og vil gaven falle i smak?

Jeg synes personlig man alltid skal ha med noe når man er bedt bort. Det viser at du har forberedt deg, at du gleder deg, og at du vet noen har jobbet litt ekstra for at DU skal ha det fint og kose deg.

Det er ikke prisen eller hva du egentlig gir som betyr noe, men at du faktisk gir den som har stått bak gryter og kar litt oppmerksomhet. Nå skal det sies at det også er mange flinke verter der ute i de tusen hjem, og ikke bare vertinner. Men nå er det nå en gang slik at det gjerne er vertinnen som får mest oppmerksomhet. Det synes jeg vi skal vi ta til oss, og glede oss over.

Det vanligste er å ta med blomster og vin. Lys og servietter er også en klassiker. Men det finnes andre alternativer som er både hyggelige, personlige og kreative.

gaverDet er alltid hyggelig med en oppmerksomhet til verten eller vertinnen, så det kan være lurt å ha noen passende vertinnegaver liggende, slik at man alltid er forberedt til festen rett rundt hjørnet. Vanter, kort, såper, ansiktsmasker, duftlys, tøfler, servietter, kaffe, konfekt, neglelakk og krukker. Det finnes egentlig ingen begrensninger. Du trenger selvsagt heller ikke ha det liggende men det er så utrolig mer lettvint enn å springe rundt og ordne alt sånn i siste liten.

Les også: Slik lager du din egen dørkrans

neglakk
En billig glasskrukke kan fint fylles med bomullspads og neglelakk. En perfekt vertinnegave til jentefesten, eller til»hun som har alt».

 

toffler-og-dill
Deilige tøfler fylt opp med godsaker. Her er det bare fantasien som setter grenser. Men at det er en vertinnegave som kommer til nytte er det ikke noe å lure på. Hvem har vel ikke bruk for en ansiktsmaske, eller en god dusjsåpe? Det er faktisk ikke så galt med litt sjokolade heller- denne kan nytes i stillhet når gjestene har dratt.

 

amaryllis
Selv om blomster kanskje er en av de vanligste vertinnegavene finnes det også her muligheter til å gjøre det lille ekstra. Avskårne blomster er vakkert, og du kan gjerne knytte tråd eller ull rundt stilken. Heng på et kort eller noen annet fint.

 

vin
Til det sprudlende og morsomme paret tar du med deg en god vin eller to. Legg oppi noen morsomme «maskepinner» – de vil garantert komme til nytte utover kvelden. For dem som ikke drikker vin, kan du fylle en slik pose med kaffe, te og godis.

 

vanter-og-kaffe
En liten oppmerksomhet trenger heller ikke bestå av noe mer enn ett par vanter og en liten pose kaffe. En enkel og grei gave som garantert kommer til nytte.

 

gaveeske
Duftlys, lepomade, silkeskjerf og ansiktsmaske i en nydelig glitterboks- hva mer kan vertinnen ønske seg.

Du tenker kanskje at disse vertinnegavene fort kan bli veldig kostbare? Det trenger de så absolutt ikke å bli. Mitt tips er å ta turen innom de rimelige kjedebutikkene vi har. Mange av dem har flotte kort med tekster, fine gaveesker, rimelige såper, ansiktsmasker, skjerf, eller vanter. Kaffe og te finner du i matbutikker og interiørbutikker. Det er tanken som teller, ikke hva det koster.

Lykke til!