Richard Ribe
Interiørdesigner og eier av Atelier Ribe. Ønsker å dele ting jeg inspireres av, nyheter innen design, og praktiske interiør tips. Instagram: @richardribe

Dette kjennetegner et godt uteområde

Se boliger 170
Se Visninger 3

Det er fantastisk å være ute, og utsyn til lys, luft og grønt gjør godt! Størrelsen på uteområdet er med andre ord ikke det viktigste. En liten balkong, der du kan kikke ut, få frisk luft og se noe grønt, kan være nok.

Kunstige planter trenger lite stell og holder seg grønne gjennom hele året. Foto: Camilla Ribe
Om ikke du har parasoll eller solskjerming, kan en enkel stråhatt gjøre nytten. Foto: Camilla Ribe

Grønne vekster gjør oss glad i. Grønnfargene og ulike former er med på å skape spenning og hygge. Ikke minst er det veldig fint å hvile øynene på. På en terrasse hvor det er ellers lite grønt får det en helt spesiell betydning. Samtidig som det er hyggelig med noe grønt på terrassen, fikk vi erfare at det ikke alltid er like lett å få planter til å gro i krukker, i hvert fall var det slik for oss. Etter to år valgte vi derfor å gå til innkjøp av kun kunstige planter. Det har spart oss for mye bry og vist seg å være en god investering. Mange kunstige planter i dag er også veldig naturtro, og det beste er at man kan reise bort på ferie uten å tenke på å vanne. De holder seg også grønne gjennom hele året.

Bruk krukker og planter til å skape ulike soner. Foto: Camilla Ribe

Når jeg innreder syntes jeg det er viktig å skape en sammenheng mellom ulike soner og rom.  Hvis man i tillegg klarer å inkludere uteområdet, får man en mye større romfølelse og utnyttelse av kvadratmeterne for hele boligen.

Ved hjelp av planter har vi delt inn takterrassen vår i ulike soner, slik at spiseplassen, sofagruppa og solplassen blir mer intim. Spesielt på kveldene blir det ekstra hyggelig, da man får en lunere følelse, samtidig som plantene er med på å skjerme for både vind og innsyn.

Oppladbare ledlamper kan du enkelt flytte med deg rundt både ute og inne. Foto: Camilla Ribe

Med riktig lys utendørs, kan du få et hyggeligere uteområde. Det er ofte mindre fokus på utendørsbelysning i forhold til innendørs, men riktig belysning kan bidra til økt trivsel, bedre sikkerhet mot uhell og innbrudd. Utelys i hagen eller på terrassen gjør også at du slipper å stirre rett inn i store mørke vindusflater. En riktig lyssatt hage skaper sammenheng mellom uteplass og innearealer, noe som også gjør at huset føles større siden blikket trekkes utover.

Sjekk ut om utebelysningen kan stå ute hele året, slik at du kan sitte inne på vinteren å se på en fin opplyst uteplass. Foto: Camilla Ribe
Med riktig utebelysning forandrer du enkelt uteplassen til en hyggelig oase. Foto: Camilla Ribe

Har man god belysning, grønne planter og hyggelige soner, gjenstår det bare å forberede seg på at man bor i Norge og at det ofte kan gå lang tid mellom kveldene hvor temperaturen holder seg ut i de sene nattetimer. Et tips hvis ikke du har tak over uteplassen, er å ha noen ekstra pledd på lur.

Ei utestue med glassdører forlenger norske sommerkvelder. Foto: Camilla Ribe
Foto: Camilla Ribe
Ta i bruk vaser og lag dine egne lyslykter. Foto: Camilla Ribe

Ønsker dere alle en fin norsk sommer i hagen eller på terrassen. Følg meg gjerne på Instagram for mer interiør inspirasjon: @richardribe

Mine beste tips:
Ta i bruk vaser og lag dine egne lyslykter.
Sjekk ut om utebelysningen kan stå ute hele året, slik at du kan sitte inne på vinteren å se på en fin opplyst uteplass.
Oppladbare led-lamper kan du enkelt flytte med deg rundt både ute og inne.
Bruk krukker og planter til å skape ulike soner.
Kunstige planter trenger lite stell og holder seg grønne gjennom hele året
Foto: Camilla Ribe