Renate Larsen Lorentzen
Blogger om interiør i hjemmet, og gir enkle og forståelige tips til ulike anledninger og temaer. instagram:@casachicks

Slik får hjemmet ditt en pangstart inn i det nye året!

Se boliger 170
Se Visninger 3

Helt fra september ble vi minnet om den fine juletida vi hadde i vente. Og selv om jeg nok tilhører de som er tidligst ute med å dekorere, begynte de fleste andre å pynte til jul tidlig i desember. Det ble så fint med utebelysningen og alle julestjernene i vinduene våre. Sammen med juletrærne og resten av julepynten kom endelig den fine julestemningen.

img_3751

img_3754
Grønne planter kan også være med å gjøre hjemmet litt lunere.

Men nå er det altså over. For noen av oss, tidligere enn andre. Min mann kastet vårt juletre ut to dager før nyttår, og utebelysningen var nede to dager etter. Men for de fleste andre er det vel denne helgen alt ryker ut.

Plutselig blir det utrolig godt å få vasket ut jula. Jeg tror den mest brukte setningen jeg leser og hører angående hjemmet etter jul, er at det blir så tomt. Vi har ryddet bort alt det som var med på å gi oss den gode stemningen i mørketida.

Les også: Slik skaper du den lune høststemningen hjemme

img_3748
Perleblomster og løk er et sikkert tegn på at vi går lysere tider i møte
img_3755
Lyslenker og stearinlys setter stemningen, og er fint å bruke året rundt.

Fikk du med deg denne?: Abitos mest leste blogginnlegg

Selv rydder jeg også bort alt som heter julepynt, men velger å beholde vinterpynten en stund til. Kongler, kvister, små grønne trær og lyslenker er vinterpynt, som fint kan brukes noen måneder til. Ute får det lille juletreet, vinterkransen og de fine julerosene pynte opp det ellers så triste inngangspartiet.

img_3757
Bruk det vintergrønne til å gjøre det hyggelig ute. Det gir en hyggelig velkomst for deg selv og dine gjester.

Står du fast i interiøret etter jul, kan et tips være å rokere litt, eller rett og slett begynne helt på nytt. Lek deg rundt i huset, og ikke vær redd for å gjøre noe galt. Bruk hjertet! Jeg fjerner først julepynten, og så samler jeg det jeg ønsker å fornye på spisebordet midt i stuen.

img_3756-kopi
Lek deg med interiøret, og ikke vær redd for å gjøre for mye. Vi trenger den lune stemningen en god stund til!
img_3752
Spar på kongler og kvister, og bruk det i interiøret en god stund til.

Det gjør godt å kunne se ting med nye øyne, og det er ofte enklere å plassere alt med blanke ark. Kall meg gjerne gal, men det funker! Jeg flytter rundt på det som har stått lenge, og henter ofte noe fra et annet rom. Det blir som å gi interiøret nytt liv, samtidig som jeg skaper en følelse av noe helt nytt.

Sammen med sesongens nye blomster, den rustikke vinterpynten og en aldri så liten rokering i interiøret, går kabalen opp hos meg. På den måten får jeg en pangstart på det nye året, også i hjemmet.

renate
Står du fast i interiøret etter jul, kan et tips være å rokere litt, eller rett og slett begynne helt på nytt. Lek deg rundt i huset, og ikke vær redd for å gjøre noe galt.

Richards siste blogginnlegg: Piff opp soverommet med enkle grep