-Det var en skikkelig ungkarsbule

Samboeren hennes var fornøyd med kjøkkenet så lenge han kunne steke Grandiosa der inne, men da Hilde flyttet inn ble det andre boller.
Se boliger 170
Se Visninger 3

-Det var her kameratene hans kom for å sitte med beina på bordet og spise pizza. Det var nok et fristed  fra koner og barn, ler Hilde Tobiassen (36) fra Farsund.

Les også Delta i konkurransen her:

Kjæresten hennes hadde bodd alene i huset i rundt ti år, før han i fjor åpnet dørene for Hilde og hennes tre barn som nå er 7, 9 og 16 år. For å gjøre ungkarsboligen funksjonell for en familie på fem, måtte den gjennom en real oppussingsrunde. Men da de kom til kjøkkenet, var det stopp. Derfor har Hilde meldt seg på i konkurransen «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken».

Delta i konkurransen:Har du Sørlandets mest ubrukelige kjøkken?

NB! Siste frist for å sende inn ditt bidrag er 14.februar

hilde
Her er Hilde sammen med sønnen Oskar Olai (9). Begge to synes det er på tide med et nytt kjøkken. Foto: Privat

-Planen er å pusse opp kjøkkenet også, men med barn og jobb og alt det der, er det ikke lett å få kabalen til å gå opp. Så nå lever vi altså med dette kjøkkenet fra 1976, hvor det faktisk ikke går an å lukke en eneste skapdør.

 

LOGONY

Sikringen slår ut

Hilde vet ikke hvor mange farger kjøkkenet har hatt siden det var nytt, men det er malt haugevis av ganger. Og metallistene rundt kantene, som egentlig ikke skal males, er også dekket godt med en ubestemmelig beigefarge. Hilde er ikke overvettes begeistret for verken fargen eller rommets funksjonalitet, og trekker fram det ene eksempelet etter det andre for å beskrive hvor håpløst hun synes kjøkkenet er.

Les også Hun synes det er flaut

-Vi kan ikke bruke oppvaskmaskinen og kaffetrakteren samtidig, for da går sikringen. Og når jeg skal steke vafler, må jeg trekke en skøyteledning over vaskekummen og bort til komfyren for å sette vaffeljernet under vifta.

Hilde51

Prøver å være kreativ

Og når hun skal bake, gjelder det å lete etter kreative løsninger.

-Det er 30 centimeter med benkeplate ved siden av komfyren, og til sammen er dette det bredeste feltet. Derfor legger jeg en silikonmatte over begge deler, for å ha plass å bake på. Bakebrettene sprer jeg utover i stua, for det er ikke plass på kjøkkenet.

Mens resten av huset er nyoppusset, er altså kjøkkenet husets skamplett. Og da familien inviterte 13 til bords på julemiddag, nyttet det heller ikke å lukke døren.

-Nei, det er skyvedør mellom stua og kjøkkenet. Men typisk nok så går det ikke an å skyve den helt igjen, avslutter Hilde Tobiassen.

Hilde71
Foto: Privat
Abito: bilde av Juryen som skal kåre "Sørlandets mest ubrukelige kjøkken" Sørlandets mest ubrukelige kjøkken
Juryen som skal kåre «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken» Sørlandets mest ubrukelige kjøkken

Konkurranseregler
Du må sende minimum fire bilder av ditt kjøkken slik det ser ut i dag, med en begrunnelse for hvorfor akkurat du skal vinne. Bildene må dokumentere kjøkkenets utfordringer med forklaring. Gode historier og kreativitet teller positivt!
Bildene skal leveres i digital form på epost til: post@strai.no med «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken» i emnefeltet.
Arrangøren forbeholder seg retten til å vise innsendte bilder på sine nettsider ved seinere anledninger.
Dersom det er personer med på bildet, eller bildene, er det innsenders ansvar å sørge for at avbildede personer er gjort kjent med, og har gitt tillatelse til at bildene kan offentliggjøres. Dersom arrangør skulle være i tvil om dette er tilfelle, vil bildene ikke bli med i vurderingen.
Vinneren vil bli offentliggjort på abito.no 6.mars 2017 og er forpliktet til å stille opp i en reportasje når det nye kjøkkenet er på plass.

Premien inkluderer:
Et komplett kjøkken til en verdi av inntil kr 100.000,-.
Gratis montering av kjøkken utført av Proff Montasje (inntil kr 10.000).
Spesialpriser på elektriker, rørlegger, maler etc. fra Proff Montasje sine samarbeidspartnere.
Gratis planlegging og tegning utført av erfarne interiørkonsulenter fra Strai Kjøkken Kristiansand.
Spesialpriser på hvitevarer.
Skulle vinneren ønske et mer oppgradert kjøkken enn premien tilsvarer, vil vinneren måtte betale mellomlegget mellom kjøkkenets veiledende utsalgspris og premiens verdi.
Vinneren kan ikke konvertere premien til kontanter.
Vinneren aksepterer at Strai Kjøkken/Abito kan ta bilder av kjøkkenet gjennom hele prosessen.
Vanlige garanti- og reklamasjonsbetingelser gjelder.
Premien må benyttes innen utgangen av 2017.
Konkurransen er et samarbeid mellom Fædrelandsvennens digitale boligsatsing Abito og Strai Kjøkken Kristiansand.

Fagjuryen som skal velge ut finalistene, består av Cato Hersvik (produktsjef, Abito), Hanne Rom Havaas (politibetjent, Lyngdal lensmannskontor. Hanne står også bak instagramkontoen @hanneromhavaas med 128.000 følgere), Silje Høivold Johnsen (markedsansvarlig hos Strai kjøkken AS), Monica Lohnås Roland (daglig leder, Strai Kjøkken Kristiansand AS) og Jo-André Hagen (Proff Montasje).